BETONSKI BAZENI mogu biti samostojeći (nad zemljom), djelomično ukopani ili sasvim ukopani. Betonski bazeni mogu biti preljevni i sa skimmerom. Bazeni s preljevom su u izgradnji i tehničkoj opremljenosti znatno zahtjevniji od bazena sa skimmerom, pa su zbog toga i skuplji za cca 1/3 cijene. Preljevni bazeni se rade uglavnom kod javnih i natjecateljskih bazena. Zbog konstantnog šuma vode pri preljevanju ovi bazeni mogu stvarati poteškoće vašim susjedima.

Betonski bazeni

Betonski bazeni mogu se graditi :

  • klasično - pomoću drvenih oplata
  • montažno - već gotovim ugradbenim oplatama koje mogu biti ravne i okrugle, te se s njima mogu izgraditi gotovo svi oblici bazena visine od 1,20 do 1,60 m. Unutrašnjost bazena oblaže se bazenskom folijom debljine 1,5 mm
  • stiropor blokovima koji se punu betonom, visina od 1 – 1,50 m. Unutrašnjost bazena bazena oblaže se bazenskom folijom od 0,6 -0,8 mm
  • Kod betonskih bazena investitor može sam odrediti veličinu , oblik i dubinu bazena. Pri izradi idejnog projekta uzeti će se u obzir želje kupca. Betonski bazeni su najdugovječniji.

    Dno i stjenke bazena se rade od armiranog betona. Prije betoniranja ugrađuju se sve instalacije. Unutrašnjost bazena-vodena strana završava se keramičkim ili staklenim mozaikom ili bazenskom folijom debljine 0.6 do 1.5 mm.

    Još jednostavnije rješenje je bojanje (bojom po želji kupca) unutrašnje stjenke bazena. Prednost je cijena, a nedostatak je trajnost boje. Betonski bazeni se grade u etapama i potrebno je više puta dolaziti na gradilište-vremenski su zahtjevniji zbog sušenja betona.